Borůvky a jejich zavařování

Jak zavařovat borůvky? Borůvky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují tělo i ducha.
Ostružiny, jahody a borůvky

Borůvky a jejich zavařování

Borůvky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je v borůvkách i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují tělo i ducha.

Co budeme potřebovat k zavařování borůvek

1 litr vody, 1 lžíci cukru, borůvky

Postup přípravy

Čisté, okapané borůvky nasypeme do zavařovací sklenice, prosypeme malým množstvím cukru, zalijeme asi 1 centimetr pod okraj sklenice vodou, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 90 °C. Poté necháme borůvky pomalu vychladnout. Přejeme vám dobrou chuť.

Další tipy k zavařování

Zavařování třešní
Zavařujte meruňky s námi
Jablka - zavařování jablek
Zavařování okurek
Dýně - dýňový kompot
Houby - zavařování hub
Hruška na talíři - zavařování
Švestky nejen k zavařování
Zavařování zeleniny - jak na brokolici a květák
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies