Bio strava – pro a proti

Biopotraviny jsou mezi lidmi čím dál více oblíbenější. Když si zakoupíte biopotravinu, máte jistotu, že jíte opravdu zdravý produkt, který je vypěstován v prostředí, které podléhá přísným evropským normám.
Limetka se smajlíkem

Bio strava pro zdraví

Někteří lidé si bio stravu často pletou s vegetariánstvím. S tím to nemá ale pranic společného, mezi biopotraviny se totiž běžně řadí i mléko a jiné živočišné produkty. Bio znamená zdravé a bez zbytečných škodlivých přísad.

Kolik stojí bio potraviny?

Cena biopotravin je vázáná především na to, o jakou potravinu se jedná. Například bio ovoce a bio zelenina jsou mnohem dražší než klasické ovoce a zelenina, ale například ovocné bio džusy jsou cenově naprosto srovnatelné. O něco dražší jsou také bio obilniny a těstoviny nebo potraviny, které jsou složitější na výrobu (například chipsy).

 

Od roku 2006 je na trhu také kojenecká bio strava, která je dražší než klasická, avšak pro děti mnohem výhodnější a zdravější. Je určena pro děti od 4. a 5. měsíce. Prodává se s různými příměsemi jako jsou mrkev, banán, jablko a další.

Trendy recept – zdravý banánový koktejl

Na 3 sklenice potřebujeme:

  • 200 g rýžového Amasaké
  • 350 ml vody
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička vanilkového prášku
  • 1 velký banán
  • malá špetka soli

Amasaké společně s vodou, solí a sladem přivedeme k varu, banán nakrájený na menší kousky smícháme se směsí a nadále vaříme (asi další 2-3 minuty). Nápoj nejlépe chutná horký anebo vychlazený z lednice.

 

Quiche - francouzská specialita

Recepty na přípravu pochoutek z mořských plodů

Recepty z hlávkového salátu

Recept na rychlý jablečný koláč

Recepty na ovocné saláty

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies