Bezpečný pokoj pro dítě - jak toho dosáhnout?

Všichni si bohužel nemohou dovolit zrekonstruovat celý byt do té míry, aby dítěti nikdy nic nehrozilo. Přesto se rodiče neustále snaží o zvýšení bezpečnosti tím, že byt přizpůsobují tomu, že v něm žije i tento maličký človíček.

Bezpečný pokoj pro dítě - jak toho dosáhnout?

 

Malé dítě ještě nemá dostatek rozumu, aby vědělo, kdy mu hrozí nebezpečí a co má a nemá dělat. Co tedy pro své dítě můžete udělat, aby jste ho co nejlépe ochránili? Především byste měli začít jeho pokojíčkem a pak řešit ostatní místnosti v bytě. Možná by se někomu mohlo zdát, že v dětském pokoji přece nic nehrozí. Pokud jde o děti, opatrnosti není nikdy dost.

 

  • Dětský nábytek a ostatní doplňky

 

Sice se vyrábějí s ohledem na bezpečí a potřeby dětí, ale i tak byste měli provést určitá opatření. Vysoké knihovny či skříně byste vždy měli navíc zabezpečit tak, aby je nebylo možné převrhnout. Buď se používá pevná textilní páska, která se uchytí ke stěně, nebo je jednoduše přišroubujte ke zdi. Ať máte jistotu.

 

Ostré hrany nábytku byste měli otupit, proto si pořiďte plastovou ochranu rohů. Také byste neměli zapomenout zabezpečit veškeré elektrické zásuvky. Samozřejmě, že se to týká všech zásuvek v bytě. Postačí k tomu ochranné kryty, pomocí nich zásuvky dokonale zaslepíme.

 

  • Okna a dveře

 

Co se týče oken a dveří, měli byste je o to více zabezpečit. Na dveře si můžete pořídit speciální blokády, ale existuje více druhů. Některé totiž zabrání úplnému pohybu, což oceníte hlavně v případě dveří se skleněnou výplní, a jiné se nasazují jen na hranu dveří. Ty sice nezabrání pohybu, ale dítěti tak nehrozí, že by si přiskříplo prsty.

 

Při větrání byste neměli otevírat okno na víc než 10 cm. S tím vám pomůže plastová větrací pojistka. A pokud si říkáte, že dítě nemůže propadnout oknem, neboť máte sítě proti hmyzu, tak se mýlíte. Ty ho před pádem z okna nezadrží. Jediným účelem sítí proti hmyzu je udržet hmyz venku, ne aby udrželo vaše dítko uvnitř.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies