Bengálská kočka - krása divokých koček

Bengálská kočka patří do kategorie krátkosrstých koček. Jako domácí kočka vznikla křížením s divokými kočkami, což předurčuje krásu její srsti a temperament, přesto patří k velice žádaným druhům koček.
Bengálská kočka

Bengálská kočka – původ

Bengálská kočka byla vyšlechtěna v 60. letech 20. století v USA, ale poprvé byla zaregistrována od počátku osmdesátých let. Tato kočka byla vyšlechtěna proto, aby získala vzhled divoké kočky, ale měla povahu kočky domácí. Později se toto nové plemeno rozšířilo z USA do Evropy, kde si získává stále větší oblibu.

Bengálská kočka a šlechtění

Srst s jedinečným vzorováním, se podobá spíše divokým kočkám, než kočkám domácím. Leopardí kresba kožichu může mít dnes několik barevných variet. Může se jednat o odstíny hnědé, pískově žluté, béžové, červené, šedé, stříbrné. Některá barevnost nebyla ještě uznána, nicméně kresba je vždy jedinečná a originální. Skvrny mohou mít podobu teček nebo mohou mít mramorovaný charakter.

Bengálská kočka – charakter a temperament

Přestože má bengálská kočka leopardí vzhled, jedná se o temperamentní, ale mírumilovnou kočku, která je bystrá, přátelská a inteligentní. Má ráda prostor, proto se příliš nehodí do malého bytu.

Bengálská kočka a standardní podoba

Bengálská kočka je poměrně velkou kočkou, která má dobře vyvinuté a svalnaté tělo. Ale co je pro ni typické je především vzorování jejího kožichu, který se nápadně podobá kresbě srsti leoparda. Srst je krátká, přiléhavá a neobyčejně jemná. Hlava je vzhledem k tělu poměrně malá s široce posazenýma ušima.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies