Audioterapie pro psy

Nejen my lidé trpíme určitými psychyckými problémy. Tyhle věci trápí i naše čtyřnohé kamarády. Audioterapie pro zvířata vznikla jako sekundární výsledek provozování audioterapie pro hyperaktviní děti či děti trpící depresemi.

Pes se sluchátky na uších

Došlo k tomu tak, že profesor Terry Woodrford přišel s nápadem audioterapie pro děti. Pozdějiariaserious.blogspot.com rodiče těchto dětí přišli s tím, že audioterapeutické nahrávky působí pozitivně na psy i na ostatní domácí zvířata.

Skvělý sluch

O psech je všeobecně známo, že kromě výborného čichu jsou vybavení i velmi dobrým sluchem. Jsou na tom tak dobře, že umí některé pachové a sluchové vjemy vyloučit a na jiné se zaměřit. Jako příklad si můžeme vzít záchranářského psa, který slyší frekvenci srdce člověka. Díky tomu pes zachraňuje životy. Často je to tak, že my lidé ani nejsme schopni určit, který zvuk našeho psa přivádí k šílenství a který mu naopak dělá maximálně dobře.

ariaserious.blogspot.comCo mají rádi

Psi mají rádi jednoduchost, dalo by se říci i jednotvárnost. Rádi poslouchají zvuk smyčcových nástrojů a některých strunných nástrojů. Především harfa, klavír a piano jsou pro ně balzám na duši. Pozitivní vliv na psy mají také jednoduché nástroje jako vibrafon, brumle nebo katanak. Stejně jako vy máte své oblíbené interprety i pejsci se rádi vracejí ke svým oblíbeným skladbám.

Čemu nefandí

Téměř každému psovi nejde pod ucho zvuk efektované elektrické kytary na foukací harmoniky. Proč Tón se příliš ohýbá a psy to znervózňuje. Složité hudební konstrukce psa také zrovna neuklidní.

Poznají své

Je to velice zajímavé, ale pes dokáže rozeznat různé hudební žánry, nejspíše je to způsobeno obvyklým složením nástrojů, frekvenčním rozhraním a kadencí. Pes je samozřejmě ovlivněn také tím, jakou hudbu poslouchá vůdce smečky, tedy pán.

Na CD určených pro psy většinou uslyšíte ženský hlas, protože psi si často spojují mužský hlas se strachem z lidí a agresivitou.

V čem spočívá úspěch audioterapie

Důležité je, aby se opakovala vhodná frekvence, úspěch spočívá také v jednoduchosti a předvídatelnosti, pozitivních emocích, něze, vhodném výběru nástrojů a zvuků.

Co audioterapie vyřeší

U pejsků audioterapie nejčastěji řeší separační úzkost, fóbie z lidí, neopodstatněný strach, hyperaktivitu, agresivitu, melancholii, neschopnost relaxovat, ale také problémy s imunitou, trávicí potíže a pooperační stavy.

Audioterapie také nadměrně prohloubí vztah s vaším psem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies