Aranžovací hmota - mnohostranný pomocník

Do aranžovací hmoty se dá snadno vpichovat, dá se velmi dobře zpracovávat, tvarovat, řezat. Hmota je vhodná pro lepení za studena i za tepla. Na trhu jsou tyto hmoty k dostání v různých tvarech a velikostech.

Květiny

Aranžovací hmota - mnohostranný pomocník při aranžování květin

Aranžovací hmota je velmi dobrý pomocník při aranžování květin. Do aranžovací hmoty se dá snadno vpichovat, dá se velmi dobře zpracovávat, tvarovat, řezat. Hmota je také vhodná pro lepení za studena i za tepla.

Použití aranžovací hmoty

Aranžovací hmota je velmi vhodná k tvorbě adventních věnců, adventních svícnů, svatebních kytic, ikeban, smutečních vazeb, závěsných aranžmá. Také je vhodná k tvorbě obrazů ze sušených květin a mnoha dalších.

Aranžovací hmota a její výhody

Aranžovací hmota je vyrobena převážně z přírodního materiálu (řepkový, sojový, kokosový olej). Z těchto surovin vzniká jemná struktura buněk pěnové hmoty, která umožňuje pevné držení květinových vazeb a zároveň jejich snadnou tvarovatelnost. Aranžovací hmota je k dostání ve dvou základních barvách (zelené, šedé).

Základní druhy aranžovacích hmot

  • pro živé květiny
  • pro suché a umělé květiny

Aranžovací hmota pro živé květiny

Aranžovací hmota určená pro živé květiny, je schopna během 30 vteřin vstřebat 98% svého objemu vody. Hmota určená k aranžování má také optimální hodnoty Ph (5,5 -6), což svědčí řezaným květinám. Řezané květiny vydrží déle čerstvé.

Aranžovací hmota pro umělé a suché květiny

Aranžovací hmota pro umělé a suché květiny se v zásadě od aranžovací hmoty pro živé (řezané) květiny neliší, má pouze menší schopnost absorbovat vodu.

Tvary aranžovacích hmot

Základní tvar aranžovací hmoty je obdélník ( většinou o rozměrech 32 x 23 x 54 centimetrů, nebo 32 x 23 x 18 centimetrů). Na trhu jsou k dostání také různé tvary o různých velikostech ( například aranžovací hmota ve tvaru srdce, kužele, kříže, jehlanu, válce). Pokud si chcete na Vánoce vyrobit svůj vlastní adventní věnec, můžete si v obchodě zakoupit aranžovací hmotu ve tvaru věnce, do které jednoduše napícháte větvičky a ozdobíte svíčkami, mašlemi a sušenými květinami.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies