Aljašský malamut - Alaskan Malamute

Své jméno dostal aljašský malamut od původních domorodců Aljašky, kteří plemena malamutů odnedávna využívali jako základní prostředek ke svému přesunu. Více o tomto plemeni naleznete zde.
Aljašský malamut

Aljašský malamut - Alaskan Malamute

Původ

Plemeno pochází z Aljašky a z arktických oblastí Kanady. Své jméno dostal od původních domorodců Aljašky, kteří plemena malamutů odnedávna využívali jako základní prostředek ke svému přesunu.

Charakteristika

Povaha aljašského malamuta je přátelská a mírná, ale taktéž pozorná a otevřená. U dospělého psa můžeme očekávat určitou míru rezervovanosti a důstojnosti. Jeho inteligence, přizpůsobivost a horlivost z něj dělá příjemného společníka a ochotného pracovníka.

Váha a výška

Výška psa se pohybuje v rozmezí 64 - 71 centimetrů, u fen 58 - 66 centimetrů.Pes váží 38 kilogramů, fena 34 kilogramů.

Srst

Srst aljašského malamuta je dvojitá, střední délky, takže pes je velmi osrstěného vzhledu, avšak nikdy nesmí být srst tak dlouhá, aby zakryla čistou siluetu psa. Podsada je měkká a hustá a dostatečně dlouhá, aby udržela krycí srst. Srst tohoto psa nevyžaduje zvláštní péči.

Péče o srst

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Povahové rysy

Veselý, inteligentní, poslušný, milý, přítulný,věrný, dobrosrdečný,  klidný, ostražitý.

Výchova

Výchova probíhá bez problémů.

Pohyb

Aljašský malamut je velmi činorodé a aktivní plemeno a případě nedostatku vyžití si hledá vlastní vybití energie. Potřebuje každodenní mnohakilometrové procházky, společný běh s majitelem nebo tréning v zápřahu, se kterým se dá začít přibližně od dvanáctého měsíce věku.

Věk

Aljašský malamut se dožívá věku kolem 12 let, ale i déle.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies