Akvarijní ryby a jejich chov

Rozhodli jste se začít chovat akvarijní rybičky? Pokud ano, gratulujeme! Rádi vám v našem dnešním článku pomůžeme s výběrem vhodného akvária a také s péčí o tyto akvarijní tvory.
Ryby, akvarijní, koláž

Akvárium – jak jej vybírat?

Velikost akvária záleží na množství a druhu akvarijních ryb, které chcete chovat. Snažte se však pořídit si akvárium o objemu alespoň 50 litrů a víc. Umístěte akvárium na předem vybrané místo a podložte jej polystyrénovou deskou pro vyrovnání nerovností. Místo by mělo být světlé, ale nesmí zde celý den svítit přímé slunce. Toto stanoviště bude vašim novým akvarijním tvorům vyhovovat nejlépe.

Akvárium

Péče o akvárium - jak na to?

Jak často byste měli vodu v akváriu vyměňovat? To záleží především na objemu akvária a hustotě osádky akvarijních ryb. Pro menší akvária platí pravidlo asi 1 x týdně, pro větší akvária můžete interval prodloužit o 2 až 3 týdny.

Péče o akvarijní ryby

Co se týče akvarijních ryb a péči o ně, nejdůležitější je pravidelné krmení.Vhodné je akvarijní ryby krmit několikrát denně v malých dávkách. Akvarijním rybám dávejte malé množství krmení, jen tolik co jsou schopny pozřít během několika málo minut. Důležité je, aby zbytky potravy, které ryby už nechtějí, neplavaly ve vodě.

Akvarijní druhy – jak si vybrat vhodný druh?

Jaký druh akvarijních ryb budete chovat, je pouze na vás. Inspirovat se při výběru můžete našimi články, ve kterých naleznete abecedně seřazeny všechny druhy akvarijních ryb.

Svět zvířat - další zajímavé články

Ryby - jak plavou?

Přehled akvarijních ryb - 1.část

Přehled akvarijních ryb - 2.část


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies