Adventní ozdoby

Přemýšlíte, jak vyzdobit svůj byt s příchodem adventu? Máme pro vás několik tipů, které se zalíbí i vašim dětem.

Vánočně prostřený stůl

Je tu první adventní neděle a společně s ní krásné dekorace, které ozdobí snad každou domácnost na světě. Někteří si adventní dekorace pořídí už hotové a někdo si chce dát tu práci a do každé ozdoby vložit své srdce. Pokud patříte k té druhé skupině a ještě nevíte, jak byste si svůj příbytek vyzdobili, podívejte se s námi na pár tipů. Určitě vás alespoň jeden z nich zaujme.

Tradiční adventní věnce

Adventní věnce k adventu prostě patří, čtyři svíčky na něm značí čtyři týdny, které zbývají do Vánoc. Nemusíte ale tvořit klasický věnec ze slámy, chvojí, šišek či jiného materiálu, postačí i krásný podnos se čtyřmi svíčkami. Kolem naaranžujte větvičky túje nebo smrku, malé šišky a koření jako badyán či skořici. Uvidíte, že bude adventní podnos vypadat nádherně.

Věnec na dveře

Adventní věnec nezapomeňte dát i na vchodové dveře, příjemně naladíte každého, kdo půjde kolem, včetně vás samotných. Sem se samozřejmě svíčky nehodí, zdobit jej můžete dle své fantazie. Chcete-li zůstat „střídmí“ a věnec nechcete přeplácaný, připevněte jen pár stejnobarevných ozdob a velkou mašli navrch. Je-li vám smutno po zasněžené krajině a sníh ne a ne přijít, věnec zasněžte uměle sněhem ve spreji. Bude působit něžně.

Něco pro příznivce sobů

Zdají se vám sobi v obchodech předražení? Udělejte si své sobí dekorace. Potřebovat budete pevný karton, na který přenesete podobiznu soba. Vystřihněte jej a z obou stran nastříkejte třeba zlatou barvou. Pokud je to dekorace do dětského pokoje, vytvořte ze sobů girlandu a pověste třeba na okno. Děti budou nadšené.

Sněhuláčci z ponožek

Bílí sněhuláčci se budou líbit hlavně dětem. Máte-li volné ponožky v bílé barvě (třeba vám nesedí do páru), vytvořte pro děti celou rodinku sněhuláků. Na vycpání použijte třeba vatu nebo polystyrenové kuličky. Místo ponožek můžete využít i zbytky bílé vlny, ze kterých nejdříve vytvoříte bambulky. Ty pak k sobě sešijte.

Adventní kalendář

Samozřejmě nezapomeňte na adventní kalendář, který dětem bude odpočítávat dny do Vánoc. Můžete koupit už hotový – třeba čokoládový nebo vytvořit svůj. Stačit vám bude obyčejný vánoční balicí papír – z něj složte malé kapsičky a naplňte dobrotami. Na kapsičky připevněte mašličky a za ně je pověste třeba na pěknou stuhu. Stuhu s kapsičkami pak připevněte na zeď tak, aby na ně děti dosáhly.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies