5 nejoblíbenějších psích plemen podle povahy

Povaha psa by měla být při jeho výběru tím nejdůležitějším, co by nás mělo zajímat. Víte, která plemena patří mezi nejoblíbenější podle povahy?

Labrador

Každé psí plemeno má jinou povahu

Různé psí encyklopedie podrobně popisují povahu jednotlivých plemen, ale vždy se jedná o průměrné průřezy průměrnými příslušníky plemene. Nezapomeňte proto při výběru vhodného psího plemene na to, že každý pes je individuální a může se povahově od tohoto standartu lišit.

Zlatý retrívr

Velmi oblíbeným psím plemenem je zlatý retrívr, který je vhodný jak pro rodiny s malými dětmi, tak také pro seniory a nebo lidi se zrakovým postižením. Zlatý retrívr je jedno z nejklidnějších psích plemen, které se navíc snadno cvičí. Je to inteligentní, přizpůsobivý, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, vytrvalý, ale také tvrdohlavý a samostatný pes. Lze jej chovat i v bytě, vhodnější je ovšem dopřát mu dostatečný výběh u domku s velkou zahradou.

Zlatý retrívr - Ideální psí plemena pro seniory

Labradorský retrívr

Dalším vhodným psím plemenem je labradorský retrívr, který se povahově velmi podobá výše zmíněnému zlatému retrívrovi. Labradorský retrívr je povahou veselý, velmi čilý a živý pes, který je velice horlivým milovníkem vody a je také proslulý svým vynikajícím čichem. Je velmi inteligentní, poslušný, přizpůsobivý, věrný, od přírody vlídný a přátelský, bez známek útočnosti.

Labrador - Labradorský retrívr

Maltézský psík - maltezáček

Maltézáček je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže zamilovat. Jsou to přizpůsobiví a velice společenští psi, zároveň však poměrně přecitlivělí. I přes svou přecitlivělost patří maltezáčci mezi nejoblíbenější psí plemena dnešní doby. Maltezáček je pro svou nenáročnost vhodným plemenem pro rodiny s malými dětmi a nebo také pro lidi důchodového věku.

Maltézský psík - maltezáček

Yorkshirský teriér - jokšíráček

Yorkshirský teriér je malé psí plemeno, které svou povahou, velikostí i nenáročností na péči je vhodným plemenem pro rodiny s malými dětmi a nebo také pro lidi důchodového věku. Povaha jokšírského teriéra je velmi přátelská, snášenlivá, učenlivá, veselá a bez známek agrese. Věnujete-li mu hodně pozornosti, velmi si toho váží, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu. Vůči cizím lidem se chová jokšírský teriér vyčkávavě.Toto psí plemeno má velmi pronikavý štěkot.

Jokšírský teriér

Kavalír King Charles španěl

Kavalír King Charles španěl je zábavný, přítulný a laskavý pes, který je smělý a absolutně nebojácný. Je živý, přátelský a nevázaný, bez sklonu k nervozitě či agresivitě. Je to přítulný a nevtíravý pejsek, který se vždy snaží svému pánovi maximálně zavděčit.

Kavalír King Charles španěl

Děti a domácí mazlíčci - jaké zvíře je pro ně vhodné?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies