Adventní věnec nejen na Vánoce

Adventní věnec je tradiční ozdobou Vánoc, ale nevánočně zdobený může být dekorací vašeho interiéru či exteriéru v kterémkoliv ročním období. Přizpůsobte barvy i výzdobu věnce stylu vašeho bytu či zahrady a pochlubte se vlastní výrobou už nyní.

Adventní věnec, vánoce

Tradice adventních věnců

Tradice adventních věnců pochází z 19. století, kdy německý duchovní Johann Vicher pověsil na strom mohutný věnec se 24 svícemi a každý adventní den zapálil jednu. Dnešní adventní věnec má svíčky čtyři. Podle tradice je třeba každou adventní neděli zapálit jednu svíčku (třeba vlastní výroby) adventního věnce.

Výroba adventního věnce

Základem každého věnce je slaměný kruh nebo polystyrénový věneček, který lze koupit v zahrádkářství. Věneček či kruh pak obalíte chvojím tak, že jednotlivé větvičky připevníte k věnečku jemným drátkem. Nejlepší chvojí je takové, které po uschnutí neopadává (např. jedle nebo tuje). Pokud se vám věnec vyrábět nechce, můžete jej zakoupit hotový. 

Zdobení adventního věnce

Místa věnce, kde budete dávat svíčky, probodněte z druhé strany dlouhými hřebíky. Na ně pak upevněte svíčky (půjde to lépe, nahřejte-li je nad plamenem). K věnci přivažte drátkem šišky. Dekorace (vyzkoušejte i netradiční způsoby) v podobě sušených jablek, pomerančů, šípků, skořicových plátků či ořechů připevněte jemným drátkem, vteřinovým lepidlem nebo speciálním tavným lepidlem, které drží nejlépe. Zhotovení dekorací je otázkou fantazie. K červených svíčkám dobře ladí také ozdoby ze slámy a různé mašličky a perličky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies