Thajská kočka je učenlivá

Thajská kočka patří do kategorie krátkosrstých koček a svým původem je blízká kočce siamské. Zamilujete si její učenlivou povahu a zároveň nespoutanost. A co má thajská kočka společného se siamskou?

Thajská kočka

Co má společného thajská kočka se siamskou?

Thajská kočka bývá často spojována s kočkou siamskou, protože obě pocházejí z Thajska a mají společný původ. Thajské kočky byly dovezeny do Anglie v druhé polovině devatenáctého století a odtud se šířily do ostatních částí Evropy.

 

Thajská kočka je učenlivá

Thajská kočka nese v sobě kouzlo a individualitu, stejně jako každá jiná kočka. Thajská kočka je temperamentní, ale zároveň je velmi orientovaná na člověka. Obdivují se rovněž pro svou přítulnost, přátelskost, neodolatelný šarm a zároveň vysokou inteligenci. Thajské kočky, přestože mají poměrně živou povahu, se dovedou přizpůsobit tomu, co se po nich vyžaduje. Nesnesou, aby se jim odepírala pozornost, jsou rády v centru pozornosti, dokonce se snesou i s jinými domácími zvířaty.

 

U thajských koček upoutá zevnějšek

Thajská kočka je elegantní a robustnější než kočka siamská. Patří do kategorie větších koček s vyvinutým svalstvem a vyváženými proporcemi. Typická je pro ně zakulacená hlava a poměrně dlouhé končetiny. Srst thajské kočky je přiléhavá, jemná a pevná. Thajské kočky existují v několika barevných varietách, přičemž nejznámější barevnost je seal-point (tulení s tmavě hnědými znaky). Odznaky mohou mít mimo jiné také barvu modrou, čokoládovou, červenou, krémovou a lila.

Thajské kočky se těší dobrému zdraví

Chovatelé thajských koček vyzdvihují jejich zdravý kořínek, protože nejsou náchylné k onemocněním a dožívají se poměrně dlouhého věku (15 až 20 let).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies