Plemena psů - chrti

V dnešní době existuje více jak 400 plemen psů a rozdíl mezi nimi se odvozuje od jejich původu. Tento článek je věnován plemenu psů, kteří každého překvapí svou úžasnou povahou. Nejedná se o nikoho jiného, než o chrty.
Anglický chrt

Chrti – Afgánský chrt

Země původu afgánského chrta jasně vyplývá z jeho jména. Je to lovecký pes na vysokou i drobnou zvěř. Afgánský chrt je důstojný, uzavřený a hlavně společenský pes s nádhernou srstí.

Chrti – Barzoj

Barzoj pochází z Ruska. Je to hodně sebejistý a pyšný pes věrný své rodině. Nemá rád cizí lidi, ale poměrně dobře vychází se staršími dětmi. Barzoj má rád svůj klid, není dotěrný, spíše si udržuje odstup.

Chrti – Saluki

Velmi osobitou povahu má plemeno saluki, jež pochází z Iránu. Tento pes si potrpí na společnosti svého pána. Je klidný, důstojný a svéhlavý.

Chrti - Skotský jelení pes

Skotský jelení pes je loveckým psem vhodný do rodiny. Země jeho původu je Velká Británie. Je přátelský, rozumný, nekomplikovaný a věrný svému pánovi.

Chrti – Irský vlkodav

Jak už jeho jméno napovídá, pochází irský vlkodav z Irska. Tento pes je přátelský, věrný svému pánovi a milý k dětem. Toto plemeno by mělo žít v rodinném kruhu, jelikož v boudě bude strádat. Irský vlkodav není nijak ostražitý a každého přivítá přátelsky.

Zajímá-li vás zdraví vašeho (nejen) psa, klikněte zde.

Chrti – Azavak

Azavak je temperamentní, pyšný, živý a nezávislý pes s velkou výdrží. Svou náklonnost a dobré stránky ukazuje jen lidem, které má rád. Jelikož se jedná o loveckého psa a jeho chování je ještě původní, bude svého pána chránit, ocitne-li se v ohrožení.

Chrti – Španělský galgo

Existují dva druhy španělského galga (krátkosrstí a dlouhosrstí). Je to pes inteligentní, zvědavý, přítulný, milý k dětem a věrný svému pánovi. Jelikož má španělský galgo silně vyvinutý lovecký pud, není vhodný do domácnosti, kde jsou jiná domácí zvířata.

Chrti – Anglický chrt

Anglický chrt nebo také greyhound je závodní, lovecký pes vhodný do rodiny. Je klidné a milé povahy, inteligentní, citlivý a občas trochu líný. Je oddán svému pánovi, k cizím lidem se chová zdrženlivěji.

Chrti – Sloughi

Země původu tohoto chrta je Maroko. Sloughi je společenský pes, zdrženlivý vůči cizím lidem. Je pyšný, svéhlavý, temperamentní a ostražitý. Tento chrt potřebuje mnoho pohybu, aby si vybil svou energii.

Chrti – Vipet

Vipet pochází z Anglie. Jedná se o závodního psa, který je vhodný do rodiny. Je milý k dětem, věrný svému pánovi, ale příliš si nepotrpí na cizí lidi. Vipet má vrozený sklon pronásledovat všechno, co rychle utíká.

Další plemena psů naleznete v rubrice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies