Psí útulky

Už se nemůžete dívat na ty smutné oči pejska zavřeného v malé klícce a uvažujete, že si ho ze psího útulku vezmete domů? Pak máte naši plnou podporu. Poradíme vám, jak v takovém případě postupovat.
Ppes, mříže

Útulky pro psy aneb když pejsek omrzí

Mnoho lidí, kteří si pořídili pejska, nemají s jeho výchovou a péčí žádné zkušenosti a potřeby zvířete jim začnou být časem na obtíž. Nejhorší, co pak mohou udělat, je vyhodit zvíře na ulici nebo se ho zbavit jiným nelidským způsobem. Přitom je jednoduchou a rozumnější variantou dát jej do útulku pro psy.

Není útulek jako útulek

Pokud se rozhodnete dát svého či jiného psa do útulku, dobře si rozmyslete, jaký vyberete. Útulek, kde se v malé klícce pes může sotva otočit a do kterého jej přivádí za oprátku, mu ublíží ještě více. Existují i slušné psí útulky, jejichž pracovníci mají ke psům kladný vztah, což poznáte už na začátku.

Když najdete opuštěného psa

Podle zákona má každý, kdo se ujme opuštěného psa, povinnost kontaktovat městskou policii, která jej převezme a umístí do příslušného útulku. Pokud se rozhodnete si pejska ponechat, odpovídáte za jeho zdravotní stav a měli byste obci oznámit místo nálezu.

Psí útulky – když si chcete vzít pejska

Pokud se rozhodnete vzít si nějakého pejska z útulku domů, zjistěte si veškeré informace, které vám mohou do budoucna pomoci v péči o něj. Ověřte si, zda je zvíře očkováno proti vzteklině a zda je odblešen (Zbavte psa blech!). Věříme, že budete pro pejska tím pravým páníčkem a že vás jeho vděčný pohled navždy bude hřát na srdci.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies