Německý ovčák

Německý ovčák je známý svojí inteligencí, talentem k libovolnému výcviku, oddaností chovateli, vytrvalostí i výjimečnou oblíbeností po celém světe. Více o tomto plemenu naleznete zde.

Pes, ovčák

Německý ovčák

Německý ovčák je známý svojí inteligencí, talentem k libovolnému výcviku, oddaností chovateli, vytrvalostí i výjimečnou oblíbeností.

Původ

Německý ovčák je poměrně mladé plemeno, ustálené až na přelomu 19. a 20. století z německých selských psů nejednotného typu. Poprvé bylo představeno na výstavě v Hannoveru v roce 1882. Na konci 19.století začala německé ovčáky používat policie, armáda a jiné ozbrojené složky jako přední strážce a vyšetřovatele.

Charakteristika

Německý ovčák je celosvětově nejvíce používaným plemenem k pracovním účelům. Toto plemeno je tou pravou a spolehlivou oporou nejen pro policisty, celníky, vojáky a záchranáře.
Také slepci vědí, že se mohou spolehnout na jeho vynikající smysl a důvěřovat jeho oddané věrnosti. Němečtí ovčáci disponují nadprůměrnými vlohami k tomu, aby sloužili jako stopaři, záchranáři, hlídači a ochránci. Výjimkou nejsou ani psí sporty, ve kterých někteří ovčáci dosahují skvělých výsledků.

Váha

Hmotnost německého ovčáka se pohybuje v rozmezí 30 – 40 kilogramů. Feny váží v rozmezí 22 - 30 kilogramů.

Výška

Minimální výška psa je 62,5 centimetrů, u fen 57,5 centimetrů.

Péče o srst

Srst je tvrdá, hrubá, přiléhající k tělu s hustou podsadou. Zbarvení je černé s tříslovými nebo šedými odznaky, jednobarevné černé, jednobarevné šedé, šedé s hnědými nebo světlejšími odznaky. Péče o srst německého ovčáka není náročná. Pro každodenní kartáčování je vhodné použít například kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenní kartáčování je velice nutné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Povahové rysy

Německý ovčák je pes velice inteligentní, poslušný, učenlivý, společenský a přátelský. Je také velice odvážný a temperamentní a nechybí mu ani sebevědomí a rozvážnost. Svému pánovi je velmi oddaný a věrný.

Výchova

Výchova probíhá většinou bez problémů. Tito psi se snadno učí a rádi něco dělají pro svého pána.

Pohyb

Německý ovčák je aktivní plemeno a je zapotřebí, aby měl dostatek pohybu. Pro udržení jeho kondice můžete s německým ovčákem podnikat dlouhé a pravidelné procházky.

Věk

Německý ovčák se dožívá věku kolem 12 – 13 let.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 11 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies