Recept na rychlý jablečný koláč

V dnešním článku vám přinášíme recept na rychlý a velmi chutný jablečný koláč. Ohlásila se nečekaná návštěva a máte problém, čím ji pohostit? Takový rychlý koláč vaši starost jistě vyřeší.

jablečný koláč

Rady z naší kuchařky - recept na rychlý jablečný koláč

1 pomazankové máslo, 3 celé vejce, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 4 polévkové lžíce mléka, půl prášku do pečiva, 5 jablek nebo jakékoliv ovoce, tuk a mouka na plech.

Rychlý jablečný koláč - jak postupovat při přípravě?

Celá vajíčka společně s moučkovým cukrem našleháme do pěny a poté přidáme pomazankové máslo. Do směsi lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a je-li těsto tužší, přidáme mléko. Vymažeme plech a vysypeme moukou nebo strouhankou. Jablka oloupeme, zbavíme jader a každé rozkrojíme na osum dílků. Plech poklademe nakrájenými jablky a zalejeme připraveným těstem. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby při střední teplotě, až nám zezlátne.Vychladlý posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kousky.

Užitečné rady k tomuto receptu

  • Místo jablek můžeme použít různé ovoce - čerstvé, zamražené nabo také kompotované (například jahody, broskve, borůvky, hrušky, atd.)
  • Větší kusy ovoce klademe no dno pečícího plechu, drobné ovoce je lepší dát až na povrch těsta.
  • Do jablečného koláče můžete přidat také kokos a nebo mletou skořici, která dodá koláči větší aroma.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies