Novinka mezi pokojovými rostlinami – Aeschynanthus ‘Twister’

Aeschynanthus ‘Twister’ je novinkou na trhu pokojových rostlin. Tato pokojová rostlina má netradičně tvarované listy, které vypadají jako spirálky a pyšní se zajímavými červeno-oranžovými trubkovitými květy.
Aeschynanthus ‘Twister’

Aeschynanthus ‘Twister’

Aeschynanthus ‘Twister’ je velmi zajímavá pokojová rostlina, která je ozdobná nejen svými listy, které vypadají jako ozdobné vánoční řetězy, které jsme jako děti dělávali na základní škole z barevného papíru, ale také svými zajímavými oranžovo-červenými trubkovitými květy. Tato pokojová rostlina je novinkou na trhu.

Pěstební prostředí pro Aeschynanthus ‘Twister’

Aeschynanthu vyhovuje takřka jakékoliv umístění, rostlina by ale neměla být na přímém slunci. Ideální je pro Aeschynanthus ‘Twister’ místo v polostínu. Rostlině vyhovuje normální pokojová teplota kolem 20°C (maximálně však 25°C). V zimě by neměla teplota při pěstování rostliny klesnout pod 15°C.

Všeobecně o péči a pěstování pokojových rostlin během průběhu roku se dočtete ZDE

Jak zalévat Aeschynanthus?

Pěstujeme-li Aeschynanthus při nízké teplotě, omezíme i zálivku. Tato nová pokojová rostlina je nenáročná na vodu a také na vlhkost vzduchu. Aeschynanthus zaléváme měkkou, odstátou vodou. V pěstební nádobě musí být dobrá drenáž, abychom mohli zabránit přemokření rostliny. Příliš chladné a vlhké stanoviště způsobuje, že rostlina neroste.

Hnojení a substrát pro Aeschynanthus ‘Twister’

Od března do září, 1x za 14 dní Aeschynanthus přihnojujeme speciálními tekutými hnojivy pro pokojové rostliny, které neobsahují vápno. Protože tyto pokojové rostliny rostou pomalu, přesazují se podle potřeby. Mladé rostliny přesazujeme každý rok, rostliny starší každé 2 až 3 roky. Vysazují se do širokých, nízkých květináčů. Pěstební substrát by měl obsahovat 2 díly drnovky, 1 díl listovky, 1 díl kompostové zeminy a 1 díl písku. Do zeminy je dobré přidat trochu dřevěného uhlí a antuky.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies